יום שישי, 26 בפברואר 2016

Hard & Metal


שם האוסף: Hard & Metal

תת כותרת: אוסף כבד

חברת תקליטים: BNE

שנה: 1993

עורכים ומפיקים: אבי יוסף ואלי בראל

מק"ט: 003 ADD

רשימת שירים:
1. Kreator - Terror Zone (5:56)
2. Slayer - War Ensemble (4:53)
3. Paradise Lost - Gothic (4:42)
4. Fear Factory - Martyr (4:04)
5. Ugly Kid Joe - Neighbor (4:47)
6. King Diamond - "Them" (1:57)
7. Pantera - This Love (6:30)
8. Deicide - Deicide (4:00)
9. Megadeth - Symphony Of Destruction (4:03)
10. Obituary - The End Complete (4:03)
11. Skid Row - Slave To The Grind (3:29)
12. Paradise Lost - As I Die (3:48)

עטיפה: עיצוב של מישל לוי. גולגולת, לטאות שטניות, אש. קצת קלישאתי, אבל בסך הכל נראה טוב. ציון עיצוב: 8

ביקורת ורקע: דיברתי כאן בעבר על הפופולאריות המיוחדת של שלל סגנונות הרוק הכבד בישראל, פופולאריות שהתבטאה במכירות יפות מאוד של אלבומי הז'אנר בארץ, רובם ביבוא ולא דרך חברות התקליטים המקומיות. בשלהי האייטיז התעשייה המקומית החלה לזהות את הפוטנציאל הגלום במכירות מהז'אנר. חברות הענק של אן.אם.סי/CBS והד ארצי ניסו ליצור אוספי רוק כבד מקומיים, אבל אלו התקבלו בקרירות על ידי הקהל המקומי, שמצא אותם מיינסטרימיים מדי. אן.אם.סי/CBS ניסתה את מזלה עם שני אוספים שלא ממש המריאו והד ארצי אף היא ניסתה פעמיים, גם היא לא בהצלחה.
בחברת התקליטים הקטנה BNE ניסו לפצח את הכישלון של החברות הגדולות ביצירת אוספי מטאל מקומיים בכך שהם יצרו אוספים שהיו הרבה יותר הארדקור מאלו שהחברות הגדולות ניסו ליצור. האוספים האלו אמנם התקבלו בכבוד על ידי קהילת המטאליסטים המקומית, אבל גם הם לא זכו להצלחה מרשימה. בסך הכל BNE גם כן הוציאו שני אוספי מטאל בארץ, לפני שהם הרימו ידיים. על האוסף השני ש-BNE הוציאו, "Tales of Apocalypse" מ-1995 כבר סיפרתי, עכשיו אני מגיע לאוסף הראשון, "Hard & Metal" מאביב 1993.
כמו האוסף השני שיצא ב-BNE, גם האוסף הזה הוא אוסף רציני שלא עושה הנחות ולא מפלרטט עם המיינסטרים, אפילו לא קצת. עורכי האוסף נעזרו במומחים וחובבים מהתחום וביחד איתם הם אספו קטעים שהיו להם זכויות בחברות התקליטים הגדולות בארץ (פונוקול, הד ארצי ואן.אם.סי), אותם הם שילבו ביחד עם חומרים שיצאו בחברות עצמאיות מחו"ל. התוצאה היתה אוסף מדוייק. הז'אנר השולט כאן הוא הדת' מטאל ויש כאן גם לא מעט דום, ביחד עם הבי מטאל טהור. רשימת האומנים כאן מצוינת וחובבי הז'אנר בארץ הסתכלו על האוסף הזה כשהוא יצא, בהתפעלות.
למרות זאת, "Hard & Metal" כאמור לא זכה להצלחה מרשימה. BNE לא התייאשה מזה והיא ניסתה, כאמור, את מזלה שוב, עם אוסף מטאל נוסף כעבור שנתיים. גם האוסף הזה לא הצליח וב-BNE הגיעו לתובנה שחובבי הז'אנר הם סנובים מדי לגבי תוצרת מקומית ושקשה למכור להם מוצרים שלא מיובאים. החברה הסיקה מסקנות ובמקום לנסות ליצור אוספים מקומיים, היא עסקה בעיקר ביבוא נרחב של מוסיקת מטאל מחו"ל לארץ. מסתבר, אם כך, שלא סתם לא יצאו עוד אוספים בארץ לז'אנר הכל כך פופולארי הזה.

ציון: 8

ערך אספני: 100 ש"ח

יום רביעי, 17 בפברואר 2016

Dance N-R-G


שם האוסף: Dance N-R-G

תת כותרת: מסיבת ריקודים

חברת תקליטים: הד ארצי

שנה: 1990

עורכים: צ'רלי סולומון וקארן רוז

מק"ט: ARTON 19429

רשימת שירים:
צד א'
1. 49ers - Touch Me (3:40)
2. Black Box - Ride on Time (Remix) (4:00)
3. Adamski - N-R-G (6:23)
4. The Jam Machine – Everyday (Radio Mix) (3:40)
5. Beloved, The - The Sun Rising (Eurovisionary Mix) (3:37)

צד ב'
1. MC Miker G – Show 'M The Bass (Single) (3:29)
2. Rob 'N' Raz - Got To Get (Extended Mix) (feat. Leila K) (4:27)
3. Doug Lazy – Let The Rhythm Pump (Vocal) (4:15)
4. Lisa Stansfield – This Is The Right Time (7" Version) (4:12)
5. KC Flightt – Planet E (House Mix) (4:47)

עטיפה: עיצוב של בועז קימלמן. מעולה. נראה כמו הזמנה של רייב מחתרתי בתקופה באנגליה. מדוייק. ציון עיצוב: 8

ביקורת ורקע: לפני חמש שנים סיקרתי כאן את האוסף "Dance NRG 2", שיצא ב-1991 והיה אחד האוספים המרגשים שיצאו בארץ והתעסקו בהאוס המוקדם. בביקורת על פרק 2 של הסדרה בת שני הפרקים הזאת, סיפרתי ש"בתחילת שנות התשעים צ'רלי סולומון וקארן רוז מהד ארצי אבחנו את המגמה שהחלה להפריד את תחום הדאנס מהמיינסטרים המצעדי והם השיקו סדרה קצרת יומין שהתמחתה במוסיקת ריקודים". האוסף ההוא סוקר מגרסת הדיסק שלו ובמשך שנים חיפשתי את החלק הראשון שלו, שיצא רק על תקליטים וקלטות. היום, אחרי כל השנים האלו, ידידי אופיר פלג תרם לאתר הזה את החלק הראשון והנדיר של הסדרה.
האוסף הזה הוא אוסף "היפ-האוס" אדיר. "היפ-האוס" היה ז'אנר מאוד חם בשנים 1988 עד 1990, ז'אנר שהתפתח ליורודאנס, שכשזה עלה, המונח "היפ האוס" נשכח. הכוונה בשם הז'נאר הזה היתה מאוד מילולית. ה"היפ" הוא חלק משם הז'אנר "היפ הופ" וה"האוס" הוא פשוט "האוס". כלומר, ה"היפ-האוס" היה ז'אנר ששילב מוסיקה שחורה, בעיקר ראפ, עם ליווי של האוס. המצעדים בשנים ההם היו עמוסים ב"היפ-האוס" ובחו"ל יצאו לא מעט אוספים מרגשים לתחום. בישראל, מלבד האוספים של "סופרמיקס" שהתעסקו ב"היפ-האוס" באינטנסיביות, לא יצאו אוספים לז'אנר ולכן "Dance N-R-G" הוא אוסף מרגש. נכון, יש כאן גם קטעי האוס ואסיד סטנדרטיים, אבל בגדול - אוסף קטעי קלאב רלוונטיים שיצא בארץ, הוא לא עניין של מה בכך.
בכנות, הכל טוב באוסף הזה. מהשם, שנלקח בהשאלה מהלהיט של אדאמסקי שבאוסף, דרך בחירת הקטעים שמשלבת להיטי רחבות שעשו קרוס-אובר למצעדים, ביחד עם קטעי קלאב טהורים, ועד לעטיפה שמעבירה את רוח ה"היפ-האוס" בצורה מושלמת. גם העריכה טובה ובאמת אין לי מילה רעה על האוסף הזה. הדבר היחידי שחבל, לגביו, הוא שהוא ממש לא מכר. למרות זאת, בהד ארצי החליטו כן להוציא לו פרק המשך, שנה אחרי כן, אז לפחות זה.

ציון: 9

ערך אספני: 100 ₪


תודה לאופיר פלג, שהאוסף סוקר באדיבותו

יום שלישי, 16 בפברואר 2016

The Very best of Top Pop 94


שם האוסף: The Very best of Top Pop 94

תת כותרת: מסיבת סוף הקיץ - כולל רמיקסים מיוחדים

חברת תקליטים: פונוקול

שנה: ספטמבר, 1994

עורכים: אורן קריסטל ואמיר כהן

הפקה: אורן קריסטל והדס סלישל

מק"ט: 2006-2

רשימת שירים:
1. Ace Of Base - The Sign (3:08)
2. 2 Brothers on the 4th Floor - Never Alone (US Radio Mix) (3:34)
3. Corona - The Rhythm Of The Night (Lee Marrow Remix) (6:29)
4. Ice MC - Think About The Way (Radio Mix) (4:18)
5. 2 Brothers on the 4th Floor - Dreams (Twenty 4 Seven Trance Mix) (feat. Des'Ray and D-Rock) (5:47)
6. Mo-Do - Eins, Zwei, Polize (Radio Mix) (3:12)
7. Paraje - Animalaction (Macho Mix) (4:41)
8. Afrika Bambaataa - Pupunanny (F.M. Mix) (3:28)
9. Cappella - U Got 2 Let The Music (Brescia Edit) (3:38)
10. Anticappella - Move Your Body (Radio Mix) (feat. MC Fixx it) (3:26)
11. General Base - Poison (Paradise Remix) (feat. Claudja Barry) (6:01)
12. 2 Unlimited - Maximum Overdrive (Radio Edit) (3:44)
13. Doop - Doop (Jean Lejeux Et Son Orchestre) (3:24)
14. Tony Di Bart - The Real Thing (New 7" Dance) (3:48)
15. Ace of Base - Don't Turn Around (The Aswad Mix) (4:06)
16. Harajuku - Phantom Of The Opera ('94 Single Version) (4:08)

עטיפה: עיצוב של דני וטניק. עטיפה שבזמן אמת נראתה ממש טוב. הלוגו שכיכב עך סדרת טופ פופ בשנים 93 ו-94, בספירלה, הכל על נייר כסוף מבריק. במרחק הזמן זה נראה סתם, אז זה נראה עדכני ועתידני. ציון עיצוב: 8

ביקורת ורקע: מה ששנה אחת יכולה לעשות. עשרה חודשים קודם לכן, בחברת התקליטים פונוקול התל אביבית עדיין טיפלו ברפרטואר של הגדולים ביותר בעולם המוסיקה. מטאליקה, בון ג'ובי, דייר סטרייטס ודומיהם. כל אלו ועוד רבים יוצגו בעולם על ידי חברת פוליגראם, אבל עם איבוד הזכיון של פונוקול להפצה בישראל של הקטלוג הבין לאומי של חברת פוליגראם, פונוקול מצאה את עצמה עירומה, עם צורך להמציא את עצמה מחדש. הכיוון היה מאוד נחרץ. פונוקול החלה להפוך לזכיינית בישראל של חברות עצמאיות אירופאיות שהתמחו בתחום הדאנס. אנשי החברה, אורן קריסטל ושירה שליט, קרעו את התחת כדי לקדם שיר אחר שיר בתקשורת ובמועדונים בארץ, כשהעבודה הקשה שלה מתועדת באוספים שהחברה הוציאה.
זה לא היה קל. להפוך שירים ממרכז אירופה, ללא גיבוי של חברות ענק, ללהיטים, זה פעולה שמצריכה המון סבלנות ועקשנות. אבל הם הצליחו. לראיה אוסף סיכום השנה הזה שהם הוציאו לסדרת הדגל שלהם. על פניו, באוסף הזה שכולל 16 שירים, רק מחציתו הם קטעים שהיו להיטים בכל העולם. החצי השני, אם כך, הם להיטים שפונוקול הצליחה ליצור לקהל הישראלי.
אחרי המשבר שהחברה חוותה בסוף 1993, שנה אחר כך הדברים נראו הרבה יותר אופטימיים ואכן, לאורך כל הדרך ועשרים שנים קדימה, פונוקול הוכיחה שאפשר לקיים בהצלחה חברת תקליטים בישראל ללא רפרטואר בין לאומי גדול, כבוד גדול על ההצלחה הזאת.
עוד מילה קטנה על האוסף, מדובר בפרק האחרון שיסוקר כאן של סדרת "טופ פופ". מבין כל הפרקים של הסדרה הזאת, הפרק הזה היה חסר לי, שזה קצת מביך, בטח בהתחשב בכך שיש לי קרדיט של תודה בעטיפה הפנימית. אחרי שנים, סוף סוף הצלחתי לשים עליו יד ואני חייב להודות שלמרות שמדובר באוסף עם המון להיטים שלא באמת שרדו את מבחן הזמן, מודבר עדיין באוסף שכיף להאזין לו ושמחזיר אותך לרגע מאוד יפה בהיסטוריה של הפופ. רגע שבו משקל הכובד של עולם המוסיקה עבר מבריטניה וארצות הברית ליבשת אירופה, שיצרה גל להיטי יורודאנס מפעימים.

ציון: 8

ערך אספני: 60 ₪